Zpráva ze semináře 13.-15.9.2013

10.10.2013 16:52

V září se konal další z pravidelných základních seminářů o celostním přístupu ke zdraví koní a jejich kopyt. Účastníků bylo tolik, že jsme neplánovaně "pokřtili" ještě nehotovou školící místnost v podkroví budovy statku v Malčanech. Všech 10 účastníků se tedy nemuselo mačkat v v malé klubovně, jen se museli teple obléci, neboť topení ještě nebylo zapojené... ;-)

V pátek se účastníci seznámili s moderními způsoby chovu koní, založenými na výzkumech o potřebách koní a podložených příklady z praxe. Sobotní přednášky se věnovaly přehledu koňské anatomie, funkci kopyta, historii úpravy kopyt, problematice úpravy kopyt po sejmutí podkov a alternativní ochraně kopyt. Neděle byla věnována praktické činnosti, kdy si každý z účastníků "bezpečně" vyzkoušel vystrouhání kopyta na preparovaném kopytě. V tom jim pomáhali zkušení lektoři Patrick Spieleder, Stanislav Blecha a Tomáš Langer.

Vzhledem k aktuálnímu zájmu o tento typ kurzu bude další seminář vypsán již na přelomu roku. O termínu semináře Vás budeme infromovat.