Seminář "Život se zdravými kopyty" 7.-9.12. 2012

18.10.2012 19:16

Ve dnech 7.-9.12. 2012 se uskuteční další seminář "Život se zdravými kopyty".

 

Statek Malčany, obec Čím(okr.Příbram)

Seminář vás uvede do problematiky ježdění a chovu koní naboso a seznámí vás se všemi problémy, které způsobuje nedostatek pohybu, podkování, či špatná, nebo nedostatečná úprava kopyt. Poslední den semináře budete mít možnost pod dohledem lektora Patrika Spieledera (žák MVDr. Strasserové, nyní přednáší a provozuje kopytní kliniku v Rakousku), který vede celý seminář s překladem Stanislava Blechy (vystudoval jako Ošetřovatel kopyt u MVDr.Strasserové a přeložil její knížku Život se zdravými kopyty do češtiny), zkusit vystrouhat kopyto a pochopit principy úpravy podle MVDr.Strasserové. Získáte tím představu o tom, jak by mělo vypadat a upravovat se zdravé kopyto. Jedná se o třídenní kurz (2 dny teorie a 1 den praxe v úpravách kopyt).

Veškeré další informace rádi poskytneme na tel. +420 608062861 (Ilona Barešová) , nebo na e-mail ilobaresova@seznam.cz nebo  vaclav.vydra@vaclavvydra.cz .Prosíme zájemce, aby se přihlásili nejpozději do 15.11. 2012

V současnosti probíhá 3.běh vyškolení v oboru Ošetřovatel kopyt dle Dr.Strasserové,který začal na podzim loňského roku a kterého se účastní 10 studentů. Jedná se o dvouleté dálkové studium. Další běh bude otevřen dle zájmu v 1.polovině roku 2013. Prosíme případné zájemce aby svůj zájem projevili co nejdříve a bylo možno naplánovat začátek 4.běhu vyškolení.