Novinky
POUŠTĚ-MOKROVRATY: Seminář Život se zdravými kopyty 21.-23. ÚNORA 2025
04.01.2025 19:01ZMĚNA TERMÍNU !!! Seminář Život se zdravými kopyty 1.-3. LISTOPADU 2024
16.07.2024 12:47Zdravý kůň má zdravá kopyta
Koně jsou tvorové, kteří stejně jako psi provázejí člověka již několik tisíciletí. Lidé využívali a využívají jejich sílu, schopnosti a ochotu spolupracovat. Bohužel pro koně, stále ještě nerespektují jejich přirozené potřeby.
Nejdůležitější zásadou, kterou Dr. Strasser jako zvěrolékařka vytýčila pro léčení problémů, je
odstranění problémů místo léčby příznaků
Jeden bývalý žák přeložil toto lékařské pravidlo do latiny a vytesal do desky:
Doslovně přeloženo to znamená: „Odstraň příčinu, praví Strasser“.
Ošetřujeme – li něco lékařsky, aniž bychom se starali o odstranění příčiny, dopouštíme se systémové chyby! Většina příčin spočívá v podmínkách držení zvířat a v chybném ošetřování kopyt, z větší části v podkování.
Vysvětlení těchto věcí poskytují naše semináře a v zevrubnější podobě naše vyškolení na ošetřovatele kopyt.
Institut celostní péče o koně, o.p.s.
Metoda Dr. Strasserové
Metoda, kterou popsala, systematizovala a úspěšně praktikuje německá zvěrolékařka MVDr. Hiltrud Strasserová během 30-ti let na základě výzkumů, představuje celostní přístup pro chov koní. Ačkoliv je tato metoda myšlena především jako prevence obtížím, které jsou v dnešní populaci koní, poměrně běžné, umožňuje i částečnou nebo i úplnou nápravu již vzniklých potíží. A to i přesto, že jsou často konvenčními metodami považovány za nevyléčitelné.
Existuje mnoho způsobů, jak upravovat kopyta našich koní a metoda Dr. Strasserové je jedním z nich. Je však jednou z mála, které se nespoléhají pouze na dlouholetou praxi, ale problém zdravých kopyt zkoumá v souvislostech, pomocí vědecky uznávaných metod. Při výuce se zaměřuje nejen na "vědět jak", tedy na řemeslnou stránku věci, ale klade velký důraz na "vědět proč", tedy na celkové znalosti o koni jako zvířeti i o jeho přirozených potřebách.
Pokud Vás tato metoda zajímá, jste na správném místě.
Vítejte!
Toto jsou oficiální stránky kopytní kliniky Dr. Strasserové, provozované s jejím schválením.
Dotazy a názory
Datum: 19.01.2020
Titulek: Albrigi - Organic Wine
Organic Wine
Do you ever worry about what additives, preservatives and pesticides are in your food? What about the effect on the environment of the manufacturing process?
When you make your own wine you don’t need to worry! Every ingredient has been put in the wine personally so you know exactly what you’re putting in to your body.
Whether you are using fruit you have grown yourself (or been given) or you’ve been able to source locally grown organic beauties – you can now make your own organic wine at fraction of the cost of store-bought organic wine.
You can also buy organic sugar fair trade sugar from the makewine.co.nz shop. This sugar has been sustainably and ethically sourced.
Sulphite (Sulfite) Free Wine
It is impossible to make a sulfite-free wine, because wine yeast produces sulfur dioxide (SO2) during the fermentation process. However, you can reduce and control the amount of sulphites in your wine by how much / whether you use metabisulphite in your home winemaking.
It is true that metabisulphite is an effective and safe method of sterilising both your must and equipment, but if you don’t mind taking a little bit of risk you can make wine without it. Using boiling water to sterlise your equipment and must, whilst a bit more risky in terms of your wine getting an infection, may be a worthwhile trade-off in your opinion especially if you have a sensitivity to sulphites. You can also choose to rinse your equipment that has been sterlised with metabisulphite with cooled boiled water to reduce the amount of sulphites you are adding to your wine. Also, if you are planning on drinking your wine young, the alcohol in the wine will act as a preservative, negating the need to add metabisulphite throughout the winemaking process as a preservative.
Some people use chlorine bleach to sterlise their equipment rather than metabisulphite. Also some homebrew stores sell a pink powder as a sanitiser which is a chlorinated product. This is NOT recommended. Chlorine is quite a dangerous product to have around wine. With improper use and insufficient rinsing chlorine residue may get into the wine. If it does, it could easily be converted to trichloroanisole (TCA) the major chemical found in cork taint (mustiness). For this reason, chlorine is almost never used in wineries.